Ereleden / Leden van verdienste

 

Bij de Castricumse Rugbyclub werden afgelopen vrijdag 23 juni 2023 twee leden onderscheiden als Lid van verdienste. 

Graham Shepley: Graham heeft veel van zijn vader Douglas Shepley, ook zo’n geweldige clubman en rugby fanaat. Als voorzitter was Graham heel benaderbaar, veel kennis van zaken ook bij de Rugby Nederland-vergaderingen, Geroemd wordt zijn niet aflatende inzet om Rugby Nederland weer uit het slop te trekken zonder de clubs in de problemen te helpen. Zijn inzet betekende o.a. dat wij de vaderlandse rugby competitie konden voortzetten. Heel belangrijk voor CasRC in de periode van zijn voorzitterschap was met name het overleg ook met andere ereklasse verenigingen.

Als persoon heel benaderbaar, groot gevoel voor humor, betrouwbaar, oplossing gericht en veel kennis van zaken. 

Wiet van Duin: Al ruim 50 jaar CasRC lid.  Begonnen als jeugdspeler begin jaren 70, sindsdien niet meer weg te denken bij CasRC. Hij heeft in de Nationale selecties gespeeld en hij is de stille kracht van de CasRC. Nooit vragen nooit klagen. Wiet verzorgt het schilderwerk en sponsort de verf. Trainer van jeugdteams en dames, het Driede team en Rugby-Academy trainer, nog steeds actief als trainer van de CasLadies.

 

 


Tijdens de laatste ALV bij CasRC op 24 september 2021 heeft de Commissie Onderscheidingen 2 leden onderscheiden. Het gaat hierbij om Jeroen Stuifbergen en Maarten Kat, welke beide tot Lid van verdiensten zijn verkozen. Jeroen werd in het clubhuis onderscheiden en Maarten werd thuis vereerd met een bezoekje door het CasRC bestuur. Waarom juist deze mannen zijn onderscheiden lees je hier!

Dit lid, al was er enige onduidelijkheid over het lidmaatschap maar inmiddels opgelost, is zo’n ijzervreter. De Castricumse Rugby Club is zijn tweede huis. Zijn vader en broer speelde eveneens rugby. Als peuter zie ik hem nog zo trekdroppen bestellen aan de bar. Later werd dat bier. Hij werd een sublieme Eerste teamspeler. Een organisator pur sang. Als volhardend teammager van het Eerste begint zijn rugby werk alweer op de dinsdag van de nieuwe week. Met de razendsnelle vingers op zijn laptop met rugby sites en software. Jarenlang initieerde hij de preseason wedstrijden. Hij is met de Club of Sevens al decennia de initiator van onze deelname aan de Amsterdam Sevens en de BBQ avonden op de zaterdag. Dan is hij standaard de biermanager op de Sevens-zondag, regelt de busverbinding op zondag en terug naar Castricum; en strandt tenslotte, in het Castricumse centrum. Ook zo’n kei binnen onze club…..Hij wordt benoemd tot Lid van Verdienste: Jeroen Stuifbergen!

lvvd jeroen2   lvvd jeroen1

 

Deze vader speelde jarenlang in het eerste team en zette zowel een verdienstelijke rugby zoon en –  rugby dochter op de wereld. Hij was jarenlang actief bij onze jeugdafdeling en werd daar voorzitter. Bovendien was hij jarenlang teammanager van de CasLadies en was ook nog eens teammanager van de Nederlandse dames. Dan was hij betrokken bij de Technische Commissie  waar hij de leiding over kreeg en het bestuur bijstond alsmede advies gaf. Hij nam deel aan het Ereklasse-overleg en andere zaken bij Rugby Nederland. En zonder enige vorm van hoogtevrees verzorgt hij de video en live streams van rugbywedstrijden. Hij is dus een heel bijzonder actief lid op allerlei vlakken, hij helpt waar kan en mogelijk is! Hij wordt benoemd tot Lid van Verdienste. De commissie heeft het hierbij over …Maarten Kat! 

IMG_20210928_150152


Op vrijdag 29 november 2019 tijdens de ALV werden de volgende leden onderscheiden:
Arie Mooij en Niek Valk als Lid van verdienste; en Peter Bakker als erelid.

 

Arie Mooij is sinds jaar en dag steun en toeverlaat voor de jeugd: in het clubhuis, achter de bar, in de keuken of kleedkamers en langs het veld.
Voor bijna alle problemen vindt deze aimabele Limmenaar een oplossing maar kom je daarentegen simpelweg voor een tosti dan krijg je een lekkere tosti.
Terecht is Arie een van de club’s belangrijkste troubleshooters.
Door al zijn uitstekende activiteiten die hij jarenlang heeft uitgevoerd en hopelijk continueert, wordt hij benoemd als Lid van verdienste van de Castricumse Rugby Club.

DSC_9123-1800

DSC_9122-1800

 

Niek Valk is een echte bestuurder want een bestuurder kan veel dingen tegelijk.
Niek kan een vergadering voorzitten en tegelijk als internist assisteren bij een operatie in het Rode Kruis Ziekenhuis.
Vindt hij dan eindelijk zijn nachtrust, dan bestaat ook nog de mogelijkheid om enkele keren naar het Kiwihuis af te reizen om aldaar ook de zaak recht te sturen.
Deze sympathieke Castricummer heeft jarenlang onze club fantastisch geleid en Niek is onder andere mede verantwoordelijk geweest voor geconstrueerde sponsoring.
Zijn jarenlange uitstekende inzet rechtvaardigt een Lid van verdienste van de Castricumse Rugby club.

DSC_9119-1800

DSC_9118-1800

 

Peter Bakker vervult de rol van bar/kantine verantwoordelijke al decennia lang met een warm horeca- en rugby hart.
Een Casrc-er pur sang die al eerder werd onderscheiden als Lid van verdienste voor zijn tomeloze inzet bij onze vereniging.
Peter Bakker is een organisatorische topper ook op het gebied van het vinden en plannen van vrijwilligers.
Zijn horeca kennis wordt sinds jaar en dag zeer goed gebruikt om andere betrokkenen aan te sturen en te enthousiasmeren.
Bovendien is hij mede verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke bier-inkoop met Vitesse ’22, waardoor zeer aantrekkelijke inkoopprijzen worden bedongen.
Dat resulteert in fenomenale baropbrengsten die boekjaar-op-boekjaar cruciaal in onze baten zijn.
Het feit dat Peter Bakker ook externe contacten gebruikt voor zijn jarenlange waardevolle inzet bij CasRC, rechtvaardigt volgens de Commissie Onderscheidingen een Erelidmaatschap van de Castricumse Rugby Club. Niet in de laatste plaats ter aanmoediging om zijn inzet casu quo zijn adviserende rol te continueren.

Zelf heeft Peter Bakker rugby gespeeld in het 1ste team vanaf 18 tot 32 jaar afsluitend met het 1ste landskampioenschap van CASRC!
Geholpen met 3 clubhuizen te bouwen, en ettelijke renovaties en verbouwingen. Jarenlang grootse vrienden toernooien georganiseerd waardoor vele mensen de Rugby sport hebben leren waarderen en lid zijn geworden. Behalve kantine verantwoordelijke altijd clubfeesten en partijen georganiseerd.

DSC_9128-1800

DSC_9127-1800

 

Top