MTP

MTP (Medical Topsport Professionals) verzorgt de sportmedische begeleiding bij Castricumse RugbyClub (CasRC). Diverse collega’s uit het team hebben topsport bedreven en zijn als paramedisch team werkzaam en gelieerd aan top- en professionele sport.

Spreekuur
Iedere week is er een spreekuur waarbij een fysiotherapeut van MTP Fysiotherapie aanwezig is op de club. Tijdens dit uur is er mogelijkheid voor de sporter om een blessure te laten screenen. Tijdens de screening wordt u kortstondig onderzocht en waar nodig behandeld.  Daarnaast wordt de sporter geïnformeerd betreft de blessure en eventueel geadviseerd. Indien er uitgebreider onderzoek of specialistische (revalidatie)trainingen nodig zijn, wordt u doorverwezen naar de praktijk in Purmerend.

Het screenings uur bij CasRC vindt plaats op donderdag van 18:00 tot 19:00 uur.

Afspraak maken
Indien u in aanmerking wilt komen voor een screening, dient de sporter zich vooraf aan te melden bij de eigen trainer/coach. Via deze weg kan er een afspraak gemaakt worden op het screeningsuur van MTP. Jeugdleden (onder de 12 jaar) dienen onder begeleiding van ouders/verzorgers naar het screeningsuur te komen. Wanneer de ouder/verzorger toestemming geeft, kan dit ook onder begeleiding van de trainer/coach.

Wilt u direct een afspraak maken op de praktijk in Purmerend, bel dan 0299 – 242101. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00.

Kosten voor leden van CasRC
Aan de screening tijdens het screeningsuur zijn voor de sporter geen kosten verbonden. Medical taping is onderdeel van de screening en brengt geen kosten mee voor de sporter. Uitgebreider onderzoek, specialistische behandelingen en (revalidatie)trainingen vallen onder de eigen zorgverzekering.

Adviseren trainer/coach
Met toestemming van de behandelde sporter zal de fysiotherapeut advies uitbrengen aan de trainer/coach over de inzetbaarheid van de sporter. Tevens zal er een algemeen advies, gericht op blessurepreventie en hersteltrainingen, aan bod komen.

Specialisaties MTP Fysiotherapie
Naast dat al onze fysiotherapeuten algemeen fysiotherapeut zijn, beschikken wij ook over gespecialiseerde therapeuten. Zo hebben wij binnen onze praktijk een ruim aanbod aan specialisaties zoals: sportfysiotherapie, (orthopedische) manuele therapie, Dry Needling, een orthomoleculaire therapeut en orthomoleculair diëtiste. Daarbij werkt MTP samen met medische specialisten. Als u graag wilt weten of een specialisatie of behandeling voor u van toepassing is, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vragen ?
Voor al uw vragen over blessures, fysiotherapie, specialisaties en de begeleiding van MTP kunt u terecht op onze website (www.mtpfysiotherapie.nl) of telefonisch contact opnemen (0299 – 242101). Uiteraard bent u ook altijd welkom op de locatie Kraggeveenstraat 3 te Purmerend!

 

Top